27-11-2017 22:15

Het weer de aankomende week...

Vandaag: Een enkele winterse bui en in de nacht en eerste helft van de ochtend is het koud met lichte vorst

Ook zaterdag wordt nog een koude dag met maxima van 3-6 graden en vooral in de kustprovincies kans op een (winterse) bui. Vanaf zondag wordt het iets zachter en begin volgende week ligt de middagtemperatuur met circa 7 graden op een normale waarde voor begin december. 


December start koud met vrijdag maxima van 4-5 graden in de kustprovincies.

Het is waterkoud met maxima 6-8 in het noordwesten. De wind komt uit het zuidwesten en is zwak tot matig. In de oostelijke helft van het land ligt de gevoelstemperatuur een paar graden onder nul en zijn een warme jas, sjaal en handschoenen geen overbodige luxe.

Zaterdagavond en in de nacht naar zondag zijn er perioden met lichte neerslag. In Zuid-Limburg kan de neerslag enige tijd als ‘droge’ sneeuw vallen en wordt het tijdelijk wit. In de rest van het land blijft het bij natte vlokken. In de loop van de nacht gaat de (natte) sneeuw steeds vaker over in regen. De temperatuur loopt gedurende de nacht langzaam op en ligt rond 3 graden.

Zondag verloopt grijs met verspreid over het land kans op een bui. Het is een stuk zachter dan zaterdag. De middagtemperatuur komt uit op 5-9 graden. De westen- tot noordwestenwind is zwak tot matig.

De dagen daarna is het vrij zacht. De maxima liggen tussen 8 en 10 graden en daarmee is het 3 graden zachter dan normaal. Het is vaak bewolkt, maar af en toe is er ook ruimte voor de zon. Dagelijks is er kans op een enkele bui, maar een groot deel van de tijd lijkt het droog te blijven.Bron: weeronline.nl

Deel deze pagina