11-07-2017 16:56

Films van de week

Sage Femme: ma 17 - 20:00 | wo 19 - 20:00
The Fury of a Patient Man: vr 14 - 20:00
The Bleeder: za 15 - 20:30
Lion: zo 16 - 20:00
I am not your Negro: di 18 - 20:00

Deze week bij Cinebergen het tragikomische Sage Femme, waarin het leven van de toegewijde vroedvrouw Claire op zijn kop wordt gezet door de terugkeer van Béatrice, de voormalige maîtresse van haar verdwenen vader. Met glansrollen van Catherine Deneuve en Catherine Frot. En nogmaals de beklemmende, klassiek ogende wraakthriller The Fury of a Patient Man, het ware verhaal van bokser Chuck Wepner in The Bleeder, op verzoek het ontroerende Lion en de imponerende documentaire I am not your Negro.

Klik hier voor de trailer van: Sage Femme
Klik hier voor de trailer van: The Fury of a Patient Man
Klik hier voor de trailer van: The Bleeder
Klik hier voor de trailer van: Lion
Klik hier voor de trailer van: I am not your Negro


The Bleeder: Chuck Wepner is een bokser die het in 1975 mag opnemen tegen de absolute kampioen: Muhammed Ali. Wepner blijft maar liefst vijftien rondes overeind.

Sage Femme (do 13 - 20:00 | ma 17 - 20:00 | wo 19 - 20:00)

De Franse filmmaker Martin Provost schetst met zijn fijngevoelige tragikomedie Sage Femme een scherpzinnig en warm portret van twee bijzondere vrouwen die absolute tegenpolen van elkaar zijn. Ze worden vertolkt door de twee Grandes Dames van de Franse cinema: Catherine Deneuve en Catherine Frot. Claire (Frot), die de fatsoenlijkheid zelve is, heeft zich haar hele leven als vroedvrouw gewijd aan haar medemens. Door de sluiting van de kraamkliniek dreigt ze nu echter haar baan te verliezen. En dan duikt ook nog na 30 jaar de extravagante Béatrice (Deneuve) op, een egoïstische en hedonistische avonturierster. Ze was de minnares van Claire’s vader, die zelfmoord pleegde toen ze hem verliet. Claire koestert daarom nog steeds wrok tegen haar.

The Fury of a Patient Man (vr 14 - 20:00)

The Fury of a Patient Man werd bekroond met liefst 4 Goya’s. De film is een uitgelezen mix van een wraakfilm, sociaal drama en een roadmovie. Curro wordt gearresteerd na een gewapende overval op een juwelier in Madrid. Na zijn vrijlating acht jaar later hoopt hij het leven met zijn vriendin Ana en hun zoontje weer op te pakken. Bij thuiskomst ontdekt hij echter dat er een andere man in Ana’s leven gekomen is. De aanwezigheid van deze stille en mysterieuze Jose blijkt geen toeval.

The Bleeder (za 15 - 20:30)

Wat hebben de Rocky films van Stallone en The Bleeder met elkaar gemeen? Beide films zijn gebaseerd op het leven van Chuck Wepner. Maar daar houdt de overeenkomst ook meteen op. The Bleeder is een dicht op de huid gefilmde biopic van een geboren, charmante loser. Wepner is een verdienstelijk bokser, die na een reeks toevalligheden tegenover de beroemde Mohammed Ali komt te staan. In een gevecht dat hij gedoemd is te verliezen houdt hij het tot ieders verrassing maar liefst 15 ronden vol. Vanaf dat moment is hij een ster, een weelde die zijn benen echter niet kunnen dragen.

Lion (zo 16 - 20:00)

De 5-jarige Saroo valt in slaap in een trein die hem duizenden kilometers door India voert. Via een weeshuis belandt hij uiteindelijk bij Australische adoptieouders. Herinneringen aan het dorp van zijn vroege jeugd en zijn liefdevolle moeder blijven echter opspelen.

I am not your Negro (di 18 - 20:00)

Voor de Haïtiaanse filmmaker Raoul Peck is de zwarte schrijver en burgerrechtenactivist James Baldwin een blijvende inspiratiebron. Om te voorkomen dat diens scherpzinnige, onverminderd relevante inzichten over Amerika en ras vergeten worden heeft Peck de voor een Oscar genomineerde documentaire I Am Not Your Negro gemaakt. Deze alom ter wereld bejubelde documentaire is gebaseerd op werk van Baldwin. Het resultaat is een radicaal, actueel onderzoek over ras in Amerika, waarin Peck gebruik maakt van bijzonder archiefmateriaal van onder andere Martin Luther King, Malcolm X, Harry Belafonte en Sidney Poitiers.

Filmtheater Cinebergen, De Zwarte Schuur, Eeuwigelaan 7, Bergen (NH); www.cinebergen.nl.

Deel deze pagina