29-11-2017 11:56

Culinaire hoogstandjes uit de Bergense keuken van Kokenou

Kerststress voorkomen? 5 Sprankelende tips

De goedheiligman heeft straks zijn hielen nog niet gelicht of we zijn al weer bezig met het plannen van alle activiteiten rondom Kerst en Oud & Nieuw. Zelf vind ik de decembermaand een heerlijke, maar ook drukke maand en als je niet oppast slaat de stress toe. 


Van Kokenou komt met drie prachtige uitgebalanceerde 4-gangen diners, speciaal voor jou samengesteld.

Of die spanning nu komt doordat je een grote vriendengroep hebt uitgenodigd voor een feestmaaltijd of omdat je (schoon)familie hebt die overal op let. Ik probeer mezelf in ieder geval altijd één ding voor te houden: Kerst hoort volgens mij gezellig en niet perfect te zijn. Maar hierbij toch een paar handige tips om de feestdagen zonder stress te laten verlopen, waardoor je genoeg tijd hebt om alleen te genieten!

GENIET VAN HET MOMENT!

Laten we beginnen met dat je je bewust bent dat je mensen om je heen hebt van wie je houdt en geniet daarom ook samen van deze bijzondere tijd. December brengt een magisch gevoel met zich mee en binnenkort ga je met z'n allen een nieuw jaar tegemoet. Bespreek het afgelopen jaar en bespreek de fijne en kleine dingen in het leven!

PANIEK ALERT

Wie je ook uitgenodigd hebt voor het eten, niemand kan er voor zorgen dat je in paniek raakt, als je goed bent voorbereid. Kies altijd gerechten uit die niet op het laatste moment nog heel veel handelingen nodig hebben. Zorg er voor dat je precies weet hoe je de gerechten klaarmaakt, en dat alle voorbereidende handelingen al zijn gedaan voordat je gasten arriveren. Dan kun je als je gasten er eenmaal zijn ook zelf ontspannen en genieten van het moment.

PAS JE DINER AAN OP HET AANTAL GASTEN

Een indrukwekkend diner met meerdere gangen en bijzondere ingrediënten past het beste bij een wat kleiner gezelschap. Heb je een groep van 20 mensen uitgenodigd ga dan eerder voor een overheerlijke happentafel met allerlei smakelijke amuses en kleine gerechten.

WIJN IS FIJN

Zet op tafel een paar mooie flessen wijn neer, deze verhogen gegarandeerd de sfeer en je voelt de stress zo langzaamaan van je afglijden!

WANDEL EN GENIET!

Wandelen tijdens de kerst is echt heerlijk (als het weer het toelaat) en het zorgt voor een hele speciale band tussen iedereen. Een wandeling in het bos of op het strand heeft veel voordelen, de kids kunnen hun energie even kwijt en iedereen is klaar om heerlijk te gaan dineren en jij hebt alle stress van je afgelopen.

Als deze tips nog niet voldoende zijn om jou een stressvrije kerst te bezorgen, dan helpt Van Kokenou je natuurlijk heel graag nog een beetje extra. In de eerste week van december komt Van Kokenou met drie prachtige uitgebalanceerde 4-gangen diners, speciaal voor jou samengesteld. Zo hoef je niet na te denken wat je gaat serveren met Kerst. Wij zorgen ervoor dat je op tijd alle ingrediënten in huis hebt, natuurlijk met bijpassende wijnen. En om de laatste stress weg te nemen hebben wij ook stap voor stap kaarten voor je om je door het bereiden van het diner te loodsen. Zo weet je precies wat je wanneer moet gaan doen én wanneer je alle tijd hebt om even rustig een glaasje wijn voor jezelf in te schenken! Uiteraard geldt ook weer voor de diners dat je ook zelf naar hartelust kunt mixen en matchen met de verschillende gerechten en zo jouw Kerstdiner precies naar je eigen hand zet.

Geniet van deze mooie maand!

 

Deel deze pagina