18-11-2009 11:39

Rond de leestafel

Website voor een individuele sport

MTB Noordwest 9 richt zich op mountainbikers die in het noordwesten van Nederland wonen of van plan zijn daar eens een rondje te gaan fietsen. Eerder waren ze actief met Duinberaad, dat met PWN en de Provincie Noord-Holland in gesprek was over de aanleg van een parcours in het PWN-gebied.

Dat was een leerzame tijd en ze ontdekten dat het weinig zin heeft om te discussiëren met autoriteiten.

In plaats daarvan werd gekozen voor een MTB-website die objectieve informatie verschaft aan belangstellenden. Ze zijn communicatief ingesteld, met moreel besef en een scherpe pen. Aan anderen bieden ze graag een platform voor een mening, gedicht of column. Humor is van groot belang om het luchtig te houden.

Met behulp van andere mountainbikers heeft Team NW9 GPS-routes uitgezet in onder meer het PWN-gebied. De langste GPS-route heet 'De Noord-Hollandse Duinen' en is 107 kilometer lang en start in Bergen.

Het parcours van Schoorl/Bergen is er ook in opgenomen. Daarnaast werden alle bestaande routes in het noordwesten beoordeeld en worden er adviezen gegeven voor een strandrit. Waar je kunt eten en drinken, een fiets kunt huren of laten repareren. Voor het huren van een GPS kun je bij Team NW9 terecht.

Ze organiseren geen toertochten. Dat doen de fietsverenigingen al samen met de NTFU.

MTB Noordwest 9 beschouwt mountainbiken als een sport voor individualisten. Fiets wanneer het je uitkomt en als je er zin in hebt.

Ze zijn bewust ongeorganiseerd en je kunt geen lid worden. Wel behartigt MTB Noordwest 9 de belangen van mountainbikers. Bijvoorbeeld door de aanleg van nieuwe routes, zoals in het Geestmerambacht.
Andere recreanten geven ze graag de ruimte. Hun motto luidt: 'Share the Road'. Deel de schaarse ruimte met elkaar en houd rekening met elkaar, dan heeft iedereen plezier.

Team NW9, Erik Boschman.
Tel.: 0655 861 769.

Meer info: www.mtb-noordwest9.nl of: mail@mtb-noordwest9.nl

Deel deze pagina

Eerder verschenen: