HENKOO


Eppo

Education Permanant du Peuple Ordinair was het motto van de Volkshogeschool waarvan er twee vestigingen in Bergen waren. Het Oude Hof en de Zandhoeve.

Waarschijnlijk omdat er geen "gewoon" volk meer is dat behoefte heeft aan permanente ontwikkeling zijn de instituten een zachte dood gestorven. Het personeel, onder invloed van de tijdgeest, zag zijn kans schoon en ontwikkelde een plan tot privatisering. Zo ontstond de stichting blooming.

Een stichting is een organisatie zonder winstoogmerk maar kan natuurlijk wel bedrijven runnen. Dus hangt er nu de Bedrijvengroep blooming onder de stichting die inmiddels Hotel blooming, Het Hof en blooming beach exploiteert.

Persoonlijk denk ik dat bij de naamgeving van de stichting blooming een foutje gemaakt is. De " l " is in de naam geslopen. Het had Booming moeten zijn. Booming Business!

Ook denk ik dat het personeel een volledige hersenspoeling heeft ondergaan. Geen soft sociale academie gelul meer over de permanente ontwikkeling van de gewone mens. Gewoon zakendoen.

Ten koste van? Nou bijvoorbeeld de naamsverandering van het Oude Hof in Het Hof. Wat nou historie. Het plan om een hotel te realiseren in het park. De kap van een groot aantal bomen om de kijk op Het Hof te bevorderen, De Kijklaan.

En dan nu het plan de thuisplaats van de Kennemerruiters en de padvinderij te verplaatsen. Om ruimte te maken voor een parkeerplaats voor 84 auto's. Opdat eindelijk Het Hof kan worden omgebouwd tot volwaardig restaurant. Voor het gewone volk?

Als doekje voor het bloeden wordt de huidige toegangsweg naar Het Oude Hof omgetoverd in een zandpad. Dat zal het historisch besef nog eens bevorderen!

Nog even op een rij. Het centrum van Bergen. De 7 Dorpelingen, Winkelhart Bergen, Nieuwbouw Bergen aan Zee, het Slotkwartier, de Eeuwigelaan en nu het Oude Hof.

Allemaal initiatieven met instemming en steun van de huidige politieke coalitie. Daarom EPPO. Eerst de plaatselijke politiek omturnen. Door en voor Bergen.

Henkoo

Hoe denkt u hierover? Laat het ons weten via: info@flessenpostuitbergen.nl