HENKOO


Faciliteren

De woordvoerster van de Verontruste Bewonersgroep Bergen aan Zee beschuldigt de gemeente Bergen van het faciliteren van de plannen die een projectontwikkelaar heeft met Hotel Nassau aldaar.

De man wil het gedateerde hotel slopen en er een conferentiecentrum voor terug bouwen. Uiteraard met een dubbele ondergrondse parkeergarage. Ook wil hij nog eens ruim 20 recreatiewoningen realiseren op het, tot nu toe onbebouwde, terrein eromheen.

Terwijl langs de hele Nederlandse kust geroepen wordt eindelijk eens te stoppen met het volbouwen daarvan!

Natuurlijk zijn de bewoners van Bergen aan Zee tegen dit plan. Zij hebben inmiddels 10.500 handtekeningen onder hun petitie 'beschermhetduin.petitie.nl' opgehaald.

En trekt de gemeente zich daar iets van aan? Nee natuurlijk. De gemeente steunt en ondersteunt de projectontwikkelaar. Want dat betekent faciliteren. Makkelijk maken, minder streng of zelfs toegevend ten opzichte van de plannenmaker.

Kijk maar naar de houding van de gemeente bij de besluitvorming van het 7 Dorpelingenproject. Aan elke vorm van inspraak werd voldaan en elk alternatief werd afgedaan met opmerkingen als "sympathiek" en vervolgens afgeschoten. 

Ook aan de bewoners van Bergen aan Zee zal beloofd worden dat rekening zal worden gehouden met het historisch karakter van hun kleine gemeenschap.

Welke faciliteiten de bewoners daarvoor krijgen?

Doekjes voor het bloeden?

Henkoo

Hoe denkt u hierover? Laat het ons weten via: info@flessenpostuitbergen.nl