HENKOO


Gerustgesteld!

Bent u, net als ik, nu gerustgesteld? Nu u, via uw eigen Flessenpost TV, uw prangende vragen kunt stellen aan onze bestuurders? En dat dat gewoon kan in de huiskamer van Bergen. Weliswaar in een wat donker hoekje van dat gerenommeerde restaurant, maar wél op de plek waar onze beroemde dorpsgenoot Roland Holst placht te zitten.

Het werd meteen informeel. Niks u en mevrouw, gewoon jij en jou. Tutoyeren. Hetty en Rob dus. En zijn eerste prangende vraag was heel erg prangend.

Hoe lang blijf jij nog burgemeester Hetty? Nou, als het aan mij ligt wil ik nog wel een keer herbenoemd worden voor zo'n drie en een half jaar. Want het is geweldig om burgemeester te zijn van zo'n mooi dorp. Collega-burgemeesters zijn stikjaloers op mij.

U begrijpt dat dat een pak van mijn hart was. Een bevrijding voor mijn benard gemoed. Wat zou er van ons terechtkomen zonder deze burgemeester? Volgende vraag. Echt prangend! Wat gebeurt er met de honderden mensen die uit hun zomerhuisjes, sorry, recreatiewoningen, moeten. Staan die straks echt op straat?

Nee hoor. We gaan eerst eens inventariseren om hoeveel mensen het nu echt gaat. Dat weten we aan het eind van het jaar. Kijk het mag nu eenmaal niet. Landelijk beleid en de provincie staat erop dat we dat uitvoeren. Er is al geld voor uitgetrokken. 

Dank je wel Hetty. Zo, de spits is eraf. We gaan hiermee door, ik hoop dat we nog vaak tegenover elkaar zullen zitten.

Een zeer geruststellende gedachte. Toch mag er, wat mij betreft wat verder worden doorgevraagd. Met name over het hoe en nog meer over het wanneer en door wie. 

Misschien in de volgende uitzending?

Henkoo

 

Hoe denkt u hierover? Laat het ons weten via: info@flessenpostuitbergen.nl