In the Picture...


Deze week... Peggy de Boer

Vertel eens…

Ik ben Peggy, 44 jaar en heb veel passie voor mijn werk in het onderwijs. Op mijn 21e gestart als juf en sinds 7 jaar nu als zelfstandige ad interim. Ik zet innovatieve basisscholen op en/of ik begeleid scholen en besturen bij innovatie en kwaliteit. Daarnaast ben ik coach, zowel op het werk als op het persoonlijke vlak, en wissel ik het primair onderwijs met regelmaat af met het hbo en mbo. Ik heb Bergen dan ook leren kennen via mijn werk, de metamorfose van de Matthieu Wiegman school naar gepersonaliseerd onderwijs in 2015. Naast mijn werk geniet ik enorm van het moederschap en gezelligheid met leuke mensen. En dan ben je in Bergen helemaal op je plek ;-))

Sinds kort ben ik actief als vrijwilliger bij Vv Bergen, ik denk mee met het bestuur hoe we het vrijwilligersbeleid en de verbinding kunnen versterken. Hoewel ik (nog niet;-) zoveel met voetbal heb, is het erg leuk om te doen.

Hoe lang woon je al in Bergen…

Bijna anderhalf jaar geleden ben ik samen met mijn zoon vanuit Amsterdam hier naar toe verhuisd en heb nog geen minuut spijt. De natuur, het strand, het ‘stadse’ dorp en vooral ook het bonte en zeer gezellige volk.

Wat is je favoriete restaurant…

Ik ben nog niet overal geweest, ik probeer steeds een ander plekje. Julie vind ik lekker, Zuster’ s heel gezellig en De Ware Jacob echt top.

Wat is je favoriete café...

‘s Winters op de zondag zit ik graag aan het strand bij Hemmingsway’s. Maar Taverne is mijn favoriet. Het brengt me terug naar bar-discotheek 074 (Hengelo (OV) waar ik vanaf mijn 16e vele uurtjes heb vertoefd. Gaaf hoe Steef en Eva jong en oud door elkaar, sfeervol met elkaar weten te verbinden.

Wie is je favoriete Bergenaar...

Dat is Dante, mijn zoon van 7 natuurlijk!! Hoewel ik ook ongelooflijk dankbaar ben voor de warme gastvrijheid die ik bij het inburgeren heb mogen ontvangen van meerdere Bergenaren. Echt zo lief dat mensen mij daarbij echt hebben geholpen.

Mis je wat in Bergen...

Jaaa, wat ik echt heel erg mis, is bikram yoga. In Amsterdam ging ik zo’n vier keer per week. Je hebt in Bergen wel yoga maar geen bikram yoga. Bij bikram doe je 90 minuten yoga in een 40 graden celsius verwarmde studio.

Wie of wat mag met pek en veren het dorp uit…

Degenen die hier een stukje verderop aan de Kogendijk in het prachtige groen een camping hebben willen plaatsen.

Denk je dat je ooit nog vertrekt uit Bergen...

Je weet nooit hoe het leven loopt, maar Bergen voelt heel goed. Ik heb wel echt hier mijn hometown gevonden.

Vertel eens iets verrassends over jezelf….

Ik ben een veel grotere huismus dan mensen denken van mij.

Klik op de foto voor een uitvergroting.

Fotografie: Ernest Selleger

Kijk op: http://ernestselleger.n